dinsdag 9 juli 2013

Ze zijn doorgedraaid!

Las deze week in de krant dat het bijzonder goed gaat met de schol in de Noordzee, er wordt veel gevangen, en dat is goed nieuws lijkt me!!
Nu wordt er zoveel gevangen dat de prijs enorm gezakt is, zo zijn er begin deze maand partijen doorgedraaid om de prijs op een acceptabel niveau te houden. Nu levert de schol voor de visser 1,30 per kg op en dat was begin deze maand slechts 86 cent !? Een kg kattevoer is duurder!
Het is te begrijpen van de vissers dat ze graag inkomsten willen, een gemiddeld inkomen voor de mensen aan boord is 600 euro bruto per week voor 5 dagen keihard werken.
Maar het is toch niet te begrijpen dat ze geen afspraken met de handelaren kunnen maken om het doordraaien tot vismeel te voorkomen?
En als de prijs dan zo extreem laag is, hoe verklaren we dan de prijs van de verse schofilet ruim 24 euro per kg  naar de consument???? En ik(lees anderen) betaal voor Tilapia en Pangasius nog geen 10 euro terwijl deze uit Azie moet komen en gekweekt is.
Is er nu echt geen manier om de schol voor een goedkopere prijs bij de consument te krijgen, of minder vangen en de vissers een goede prijs te geven? In ieder geval voorkomen dat ze worden doorgedraait.
Ik zeg inkoop verbod voor Tilapia en Pangasius(behalve met MSC keurmerk) en de schol hernoemen(marketing trucje wat ze ook doen bij meerval/Claresse)  b.v Maximavis of Alexander's platje en met een koninklijk wapen in de verkoop!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten